Számlázási ügyintézői ismeretek /16 óra/ – 2 napos képzés

Államilag engedélyezett /E-001894/2019/D016/2020. szeptember 01. -
2020. szeptember 02.
9:00 - 16:30
(Regisztráció: 8:30 - 8:55)
Hunguest Hotel MILLENNIUM *** vagy Online ÉLŐ képzés
A képzésen tantermi vagy online élő formában is részt vehet! Kérjük, a jelentkezés leadásakor jelölje meg választását! A számlázási ügyintéző fő tevékenysége a vállalkozások működésével összefüggő számviteli és pénzügyi feladatok elvégzése, illetve az azokban való közreműködés. Sokan dolgoznak ezen a területen minden szükséges végzettség nélkül, illetve sok esetben kisebb méretű cégeknél a számlázási feladatok az irodavezetőre hárulnak. Képzésünk célja, hogy gyakorlati segítséget, tudást nyújtsunk azoknak, akik most kezdik a számlákkal való ismerkedést, és szeretnének átlátni a pénzügyi folyamatokat, kötelezettségeket. Előadónk részletesen bemutatja és elmagyarázza a számlázásra vonatkozó jogforrásokat, az Áfa tv. területi alkalmazását, a törvény tárgyi hatályát, a számlával szemben támasztott alaki és tartalmi követelményeket, a számla utólagos korrekciójára vonatkozó szabályokat és a jellemző ügyletek számlázására vonatkozó szabályait. A képzés az elmélet mellett nagy hangsúlyt fektet a gyakorlatra, a rendszeresen előforduló problémákra megoldási javaslatokat kínál, a napi munka megkönnyítéséhez praktikákat nyújt. A második nap végére a résztvevő alkalmas lesz a számlázási feladatok teljes körű ellátására, beleértve az egyedi, problémás esetek megoldását is. A 2 napos képzés elvégzéséről államilag engedélyezett tanúsítványt állítunk ki. Államilag engedélyezett képzés

Főbb témakörök

1. nap – Számlázási alapismeretek:

– számla funkciói
– Áfa tv. területi és tárgyi hatálya
– ügyletek csoportosítása az Áfa tv. alkalmazásában
– teljesítés helyének meghatározása és a teljesítés helyének jelentősége
– adóigazgatási azonosításra való alkalmasság követelménye
– teljesítés adójogi fogalma,
– adójogi teljesítési időpont meghatározásának szabályai
– számlaadási kötelezettség alóli mentesülés esetei
– számla típusai
– számla kötelező adattartalma
– számla módosítása, érvénytelenítése

2. nap – Egyes ügyletek számlázása:

– időszakonkénti elszámolásra vonatkozó speciális szabályok
– tárgyi eszköz értékesítés
– ingatlan értékesítéssel kapcsolatos speciális adózási szabályok
– ingatlan bérbeadás
– előleg adózási fogalma
– fordított adózás hatálya alá tartozó ügyletek köre
– ingyenes ügyletek
– tárgyi adómentességet élvező ügyletek
– feltételhez kötött adómentességet élvező ügyletek

Részvételi díj

80.000 Ft /fő/2 nap
+ Tantermi képzés esetén ellátás 15.000 Ft / fő/2 nap

Kedvezmények

55.000 Ft /fő/2 nap, ha egy cégtől a rendezvényre többen jelentkeznek, + Tantermi képzés esetén kötelező ellátás 15.000 Ft / fő/2 nap
65.000 Ft /fő/2 nap, ha jelentkezése augusztus 20-ig beérkezik hozzánk. + Tantermi képzés esetén kötelező ellátás 15.000 Ft / fő/2 nap

Jelen képzésünk áfa-mentes
A képzésen tantermi vagy online élő formában is részt vehet! Kérjük, a jelentkezés leadásakor jelölje meg választását!

MAXIMÁLIS LÉTSZÁM: 40 fő

Az alap részvételi díj tartalmazza:

* a két napos képzést
* munkafüzetet nyomtatott formában
* jegyzettömböt, tollat
* prezentációt elektronikus formában
* a képzés elvégzéséről szóló államilag engedélyezett tanúsítványt

Tantermi képzés esetén kötelező ellátás: reggeli büfé, 3 fogásos ebéd


 

Jelentkezési és részvételi feltételek

Egyéb információk:

Az ár tartalmazza az előadáson való részvétel, a kapcsolódó oktatási anyag, tanúsítvány és íróeszköz költségét.
A képzés áfamentes, a díja költségként elszámolható.
Az egész napos vendéglátás költsége a számlán, mint természetbeni juttatás kerül feltüntetésre, mely után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni.

 

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot, vagy a részvételi díjat a rendezvény helyszínén készpénzben kiegyenlítik.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu